Välkommen till Resilienta Reflexioner

Välkommen till Resilienta Reflexioner. RR är en blogg som har skapats av Robert Halvarsson och Daniel Kristiansson. På denna plats har vi för ambition att skriva om samhälle, klimat och energifrågor samt bevaka den politiska samtiden. Vi strävar efter fördjupning och ett innehåll som vill bortom det ytliga.

Vi är båda aktiva miljöpartister och även aktiva andra föreningar och sammanhang, men givetvis kommer inläggen här representera våra egna åsikter och ställningstaganden.

Om vårat namn Resilienta Reflexioner, skriver Wikipedia så här om just resiliens:

”Ekologisk resiliens är ett mått på ett ekosystems förmåga att klara av störningar utan att övergå till ett annat tillstånd. Dessa störningar kan innefatta allt ifrån chock och stress till hur en skog återhämtar sig efter storm, bränder och föroreningar. Social resiliens är ett samhälles förmåga till återhämtning efter t.ex. en naturkatastrof eller politiska oroligheter. Ekologiska och sociala system är ömsesidigt beroende av varandra och samverkar dynamiskt. Resiliens handlar i sådana sammanvävda sammanhang om ett systems förmåga att hantera påverkan utan att övergå i ett mindre önskvärt tillstånd samt dess förmåga till självorganisation och till att lära och anpassa sig.”

Med insikten att sociala och ekologiska system samverkar tar vi ansats att försöka fånga olika delar av denna ibland komplexa verklighet på ett sätt som förhoppningsvis väcker tankar och idéer hos dig som läsare. Du är välkommen att kontakta oss om du vill prata närmre kring vårat innehåll.

Annonser
Taggad , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: