Hopp och förändring

I tider med stora förändringar (människor upplever alltid att just deras tid är speciellt utsatt för hot) kan det vara svårt att känna sig delaktig eller ha möjlighet att påverka världen över huvud taget.

Klimatförändringarna är inte alltid närvarande i massmedia eller tas inte på så stort allvar som det borde. Vissa menar att det är upp till var och en, andra menar att samhället måste göra något, ytterligare några menar att allting hänger på politiker och företag, medan en liten högljudd grupp inte tror på mänsklig klimatpåverkan och att ingenting bör göras.

När Köpenhamnförhandlingarna sänktes, Cancún redan sänkts innan det börjat och allmän förödelse i den biologiska mångfalden hotar – vad ska man göra? Vad orkar man göra?

Det är det svårt att minnas allting positivt som görs och skapas av helt vanliga människor. Alltid lika aktiva George Monbiot har skrivit enbart om sådana personer här. Nyttig och enkel läsning om alla möjliga olika saker man personligen faktiskt kan göra: starta en odlarförening, konstruera ”gröna” hus, skapa en fröbank, skapa en ”terapipark” av grönska eller lära folk att cykla. Glöm inte heller att det ständigt bevisas att de personer som är mest positiva och aktiva vad gäller klimatförändringarna är de som gör saker tillsammans!

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: