Var god dröj: tåguppror pågår

Nystartade Tågupproret kräver fungerande kollektivtrafik. Något som troligtvis de flesta kan ställa sig bakom. Om inte förr så har nog den sista tiden och förra vintern gjort det tydligt för var och en att allt inte står rätt till när det gäller vår järnväg. Tågupproret är ett välkommet initiativ, som dessutom är rolig såtillvida att det är ett samarbete mellan fackliga organisationer och organisationen Miljöförbundet Jordens vänner. Tider som dessa behövs sådana koalitioner.

Om SJ:s problem har värmländske Stina Bergström och Peter Eriksson för Miljöpartiet skrivit på SVT debatt. Budskapet är tydligt, uteblivna investeringar innebär att resenärer i slutändan riskerar att drabbas. Men det är knappast bara Miljöpartister som vill se en förändring. Mikael Sunsdström ordförande i resenärsföreningen Kollektivtrafikant Sthlm skrev för en tid sedan för Dagens Nyheter, kritisk mot satsningarna på Förbifart Stockholm och vill istället se att tågtrafiken prioriteras. Politiskt har jag även läst socialdemokrater samt vänsterpartister säga sig vilja se en förändring och säkerligen finns en och annan borgerlig röst som ser behov av omprioritering.

Apropå ett bristande underhåll, skriver också Supermiljöbloggen om detta och konstaterar att svenskt tågunderhåll sämst i Europa(!). Så lycka till ni upproriska tågresenärer. Sen får vi inte glömma bort att kalla vintrar även påverkar andra, större frågor än dessa: som den kring hemlös och bostadsslösheten, vilket visar på behovet av en social bostadspolitik.

Läs mer:

Tågupproret.

Annonser
Taggad , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: